Բաղադրությունը`

6 ձու
2 բաժակ մածուն 
2 բաժակ շաքարավազ
2 թեյի գդալ սոդա
3 ճաշի գդալ հալած յուղ
3 բաժակ այլուր 

Կրեմի համար 
6 ձվի դեղնուց
1 բաժակ շաքարավազ
3 ճաշի գդալ այլուր 
1 բաժակ կաթ
200 գրամ կարագ
1 տուփ վանիլին
Կոկոսի փաթիլներ

Պատրաստման եղանակը`

Ձվի սպիտակուցները հարել, մինչև դառնա պինդ զանգված, ավելացնել շաքարավազը և նորից հարել, որից հետո լցնել հալած յուղը, մածունը սոդայով, մաղած այլուրն ու խառնել: Բաժանել 2 մասի: Ջեռոցը տաքացնել 180 °C, առանձին-առանձին թխել: Հովանալուց հետո յուրաքանչյուրը բաժանել 2 մասի: 

Կրեմի պատրաստումը
Կաթը դնել կրակին, ավելացնել շաքարավազի հետ խառնած ալյուրը, անընդհատ խառնելով եփել, քիչ-քիչ ավելացնել նախապես հարած դեղնուցները (զգույշ լինել, որ ձվածեղ չդառնա): Վերջում ավելացնել վանիլինը: Հովացած կրեմին քիչ-քիչ ավելացնել ապտակելու աստիճան հարած կարագը: Շերտերն իրար միացնել կրեմով: Կրեմով պատել նաև ամբողջ տորթը: Ձևավորել կոկոսի փաթիլներով:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել