Բաղադրութոյւնը`
8 ձու
4 բաժակ շաքարավազ
800 գրամ թթվասեր
4,5 բաժակ այլուր
2 թեյի գդալ սոդա
4 ճաշի գդալ կակաո
Կրեմի համար
700 գրամ թթվասեր կամ սերուցք
1 բաժակ շաքարի փոշի
1 տուփ վանիլին
Պատրաստման եղանակը`
Եղած մթերքները բաժանել 2 մասի: Ձվերը հարել շաքարավազի հետ,լցնել թթվասերը,նորից հարել,այլուրը մաղել և սոդայի հետ ավելացնել խառնելուրդին,լավ խառնել ,լցնել տապակի մեջ,թխել40-50 րոպե 180°C ջերմաստիճանի ռակ: նույնությամբ կրկնել երկրորդ շերտը, միայն ավելացնել կակաոն:
Կրեմի պատրաստումը
Թթվասերը հարել շաքարի փոշու հետ այնքան, որ ստացվի պինդ անգված,ավելացնել վանիլինը:
Շախմատը հավաքելու համար մուգ ու բաց շերտերը մեկումեջ դնել իրար վրա:Վերցնել բաժակ և աղանդերի ափսե:Բաժակը դնել իրար վրա դասավորված թխվածքաշերտերի կենտրոնում և սուր դանակով կլոր կտրել հանել թխվաշքաշերտը:Մատուցվող ափսեի մեջ հավաքել առաջին շերտը` դնել սպիտակ մեծ ,սև միջին և սպիտակ փոքր շրջանակը,միացնել կրեմով:Բիսկվիթի մակերերսը կստսցվի տարբեր գույներով,այսպես մինչև վերջ:Շերըերը նույնպես իրար միացնել առատ կրեմով: Վերջին շերտին պետք է լինի սպիտակ: Երեսը պատել կրեմով և դնել սառանարում: Ձևավերոլ ըստ ճաշակի: