Բաղադրությունը`
6 ձու
6 ճաշի գդալ ալյուր
6 ճաշի գդալ շաքարավազ
1 տուփ եփած խտացրած կաթ
150 գ ընկույզ
Պատրաստման եղանակը`
Սպիտակուցները հարիր հարիչով մինչև պնդանալը, ապա, շարունակելով հարել, քիչ-քիչ ավելացրու շաքարավազը: Հատ-հատ ավելացրու դեղնուցները՝ չդադարեցնելով հարելը: Մաղով զանգվածին ալյուր ավելացրու: Յուղաթղթին կարագ քսիր և խառնուրդը լցրու վրան: Թխիր 150 աստիճան տաքությամբ ջեռոցում 15-20 րոպե:
Խոհանոցի սրբիչը թրջիր, լավ քամիր, թխվածքը դիր սրբիչի վրա և փաթաթիր, ապա դիր չոր սրբիչի մեջ և թող, որ սառչի: Բացիր, վրան խտացրած կաթ քսիր, ավելացրու մանրացրած ընկույզը, ապա փաթաթիր ռուլետի տեսքով: Արտաքին շերտին ևս խտացրած կաթ քսիր՝ չմոռանալով վերջում ավելացնել մանրացրած ընկույզը:
Կարող եք խտացրած կաթը փոխարինել ջեմով կամ կրեմով:
Նյութի աղբյուր՝ https://www.facebook.com/utem.am/photos/a.255496861245794.57116.254195044709309/727981240664018/?type=1&theater
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել