Բաղադրությունը 6 չափաբաժնի համար`
Ցորենի ալյուր` 2 բաժակ
Խմորիչ` 6 գ
Շաքարավազ` 2 ճաշի գդալ
Կաթ` ½ բաժակ
Կարագ` 100 գ
Աղացած դարչին` ½ ճաշի գդալ
Աղ` 1/6 թեյի գդալ
Գլազուրի համար
Շոկոլադ` 125 գ
Կարագ` 50 գ
Կտրտած գետնանուշ 2 ճաշի գդալ
Պատրաստման եղանակը`
Խմորիչը խառնեք ¼ բաժակ տաք ջրի և 2 թեյի գդալ շաքարավազի հետ: Կաթի մեջ լուծեք մնացած շաքարը, աղը, ավելացրեք խմորիչին, խառնեք:
Լցրե՛ք դարչինով խառնած ալյուրը, ավելացրե՛ք հալեցրած կարագը:
Խմորը խառնեք մինչև միատարր դառնալը: Ծածկեք անձեռոցիկով և պահեք տաք վայրում 15 րոպե:
Խմորը գրտնակեք, բաժանեք 6 երկար մասի և կլորացրե՛ք:
Այնուհետև ձիթապատ թավայի մեջ պարուրաձև փաթաթեք և պահեք տաք վայրում 20 րոպե: Դրանից հետո ջեռոցում 240 C ջերմաստիճանի տակ եփե՛ք 25 րոպե:
Ջնարակի համար հալեցրեք շոկոլադը, ավելացրե՛ք կարագն ու խառնեք։ Ջնարակը լցրե՛ք պատրաստի քաղցրաբլիթների վրա, վրան շաղ տվեք մանրացված գետնանուշը:
Նյութի աղբյուր՝ https://www.facebook.com/utem.am/photos/a.255496861245794.57116.254195044709309/724211874374288/?type=1&theater
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել