Բաղադրությունը`
Խմորի համար
Խմորիչ` 7 գ
Ալյուր` 2 բաժակ
Ձու` 1 հատ
Կարագ` 2 ճաշի գդալ
Կաթ` ½ բաժակ
Շաքարավազ` 1 թեյի գդալ
Աղ
Լցոնի համար
Տոմատի մածուկ` 250 գ
Մաքրած միդիաներ` 500 գ
Ծովախեցգետնի ձողիկներ` 100 գ
Ձիթապտուղ` 10 հատ
Մոցարելլա պանիր` 100 գ
Համեմունքների խառնուրդ (օրեգանո, ռեհան, սև պղպեղ)
Սպիտակ չոր գինի` ½ բաժակ
Ձիթապտղի ձեթ` ըստ ճաշակի
Կանաչ պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
Հունցել խմորը` ավելացնելով կես բաժակ ջուր, երեսին ձեթ քսել:
Ձեթապատ փայլաթիթեղը (фольга) տեղադրել թավայի մեջ, վրան դնել խմորի բարակ շերտը
Միդիաների վրա ավելացնել գինի և տապակել 5-7 րոպե:
Ծովախեցգետնի կտորները մանրացնել, պանիրը խոշոր կտրտել, ձիտապտուղները կիսել:
Խմորը ծածկել համեմունքներով և 1 ճաշի գդալ ձեթով շաղախված տոմատի մածուկի բարակ շերտով: Դասավորել միդիաները, ծովախեցգետինը, ձիթապտուղն ու պանիրը:
Պիցցայի մակերևույթին շաղ տալ մնացած համեմունքները և կարագը: Խմորի ծայրերին ձեթ քսել և թողնել 10 րոպե: Եփել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանի տակ:
Բարի՛ ախորժակ: