Շատ հարուստ է վիտամին C-ով և կալիումով: Պարունակում է այնպիսի տարրեր, որոնք էներգիայով լիցքավորում են ու պաշտպանում հիվանդություններից: Անանասի բաղադրության մեջ մտնող բրոմելայնը վիտամին C-ի օգնությամբ կպաշտպանի մրսածությունից, կհանգստացնի կոկորդի ցավը, կպակասեցնի հազը: Բացի այդ՝ անանասը հարուստ է մանգանով, որն անհրաժեշտ է ամուր ոսկրային համակարգ ունենալու համար:

Անանասի հյութն օգնում է կոկորդի, արտրիտի եւ այլ հիվանդությունների դեպքում, արագացնում է սպիտակուցների մարսողականությանը` կանխելով քաշի ավելացումը: Հնդիկ գիտնականները, պարզել են, որ անանասն ունակ է կանխելու մաշկի քաղցկեղի հնարավոր առաջացումը: Դա հատկապես անանասի մեջ պարունակվող բրոմելայն կոչվող ֆերմենտի շնորհիվ է տեղի ունենում, որը նաեւ օրգանիզմի տարբեր հիվանդությունների դեմ է պայքարում: Բրոմելայնը պահպանում է դիմադրողականությունը եւ նպաստում է տարբեր ուռուցքների, կապտուկների, լնդերի հիվանդությունների բուժմանը:

ԱՆԱՆԱՍ ՇԱՄՊԱՅՆԻ ՄԵՋ
Բաղադրիչներ.

շամպայն – 1 շիշ,
անանաս – 1 հատ

Հասած անանասը զգուշորեն մաքրել, հետո կտրատել գեղեցիկ խորանարդիկների: Անանասի կտորները լցնել կրյուշոնի ամանի մեջ: Եթե այդպիսի աման չկա, վերցնել ցանկացած խոր աման: Կիսաքաղցր շամպայնի շիշը բացել: Զգույշ լցնել անանասի վրա: Ամանի կափարիչը փակել և թողնել տասնհինգ րոպե թրմվի: Այս կոկտեյլը մատուցում են մեծ, լայնբերան գավաթներով թեյի գդալների հետ: 

Բարի վայելում
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել