Բաղադրությունը

Բանան 2 հատ 
Վանիլային էսենցիա 1 թեյի գդալ
Ջուր 1/2 բաժակ 
Եգիպտացորենի օսլա 30 գրամ 
Քնջութի սերմ
Փխրեցուցիչ
Այլուր 60 գրամ 
Շաքարավազ 1 բաժակ 
Սոդա 1/2 թեյի գդալ 



Պատրաստման եղանակը

1. Պատրաստենք խմորը: Ալյուրին խառնել օսլան, սոդան, փխրեցուցիչը և վանիլային էսենցիան: 
2. Ավելացնել ջուր, որպեսզի ստացվի հեղուկ զանգված:
3. Խոր ամանի մեջ տաքացնել կարագը: Կտրել բանանները:
4. Այժմ բանանը խորասուզել խմորի մեջը:
5. Այնպես մտցնել մեջը, որ խմորն ամբողջությամբ ծածկի բանանը: 
6. Տապակել կարագի մեջ մինչև ոսկեգունելը: 
7. Այժմ պատրաստենք կարամելը: Շաքարավազը լցնել թավայի մեջ և վրան լցնել կես բաժակ ջուր: 
8. Եփում ենք մինչև ոսկեգունելը: Այնուհետև դնում ենք այնտեղ բանանները, իսկույն իջեցնում ենք ամանի մեջ՝ սառը ջրով և սառույցով: Հանում ենք միջից և վրան քնջութի սերմեր շաղ տալիս:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել