Բաղադրությունը
Խմորի համար
Շաքարավազ 200 գրամ
Թթվասեր 200գրամ
Այլուր 600 գրամ (+/-)
Սոդա 1/2 թեյի գդալ
Կարագ 50 գրամ
Կակաո 2 ճաշի գդալ
Կրեմի համար
Կաթ 750 մլ
Կարագ 200 գրամ
Շաքարավազ 1,5 բաժակ
Ձու 2 հատ
Այլուր 4-5 ճաշի գդալ
Վանիլային շաքարավազ 12 գրամ
Պատրաստման եղանակը
Շաքարավազը փափկեցնել մարգարինի հետ, ավելացնել թթվասերը: Այնուհետև ավելացնել մաղած այլուրը, կակաոն և սոդան: Խառնել և հունցել խմորը: Խմորը բաժանել 8 մասի: Բարակ գրտնակել, դնել տապակի վրա, որի վրա նախապես գցել թուղթ թխելու համար և թխել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 5-10 րոպե: Տաք ժամանակ շերտերին տալ ցանկացած ձևը՝ կլոր կամ քառակուսի:
Պատրաստել կրեմը: Խառնել կաթը, շաքարավազը, վանիլային շաքարավազը, ձուն և այլուրը իրար: Դնել թույլ կրակի վրա և անընդատ խառնելով եփել: Վերցնել կրակից և ավելացնել կարագը: Հարել միքսերով, մինչև կարագը լավ հարվի: Տորթին քսել տաք կրեմը: Դնել տորթը սառնարան ամբողջ գիշեր: Ձևավորել ըստ ցանկության: