Ձվի օգտագործումը նվազեցնում է դիաբետի զարգացման վտանգըPanorama.am-ը գրում է.

Շաբաթական չորս ձու ուտելու դեպքում մարդը պաշտպանված է երկրորդ տիպի դիաբետի զարգացումից: Նման եզրկացության են եկել Արևելյան Ֆինլանդիայի համալսրանի գիտնականները, վերջերս անցկացրած հետազոտությունից: Ձվի նման քանակը թույլ է նվազեցնում է դիաբետի վտանգը երկու անգամ: Հաղորդում է «Մեդդեյլի.ռու»-ն: 

Մասնագետները հիշեցնում են, որ այդ հիվանդությունը զարգանում է սխալ սնվելու, ճարպակալելու և անառողջ կյանք վարելու հետևանքով: Ինչ վերաբերում է հավկիթին, ապա գիտնականները դրա բաղադրությունը դեռ սկսել են ուսումնասիրել 80-ականներից: Աշխատանքներում ներգրավված է եղել 2300 կամավոր: 

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել