Ամեն մի տանտիրուհի չէ, որ կհամարձակվի պատրաստել դասական ֆրանսիական շոկոլադե մուս, քանի որ այն պատրաստում են հում ձվից, ինչն այնքան էլ անվտանգ չէ:
Իսկ օրիգինալ բաղադրատոմսում այն հարկավոր է դնել սառնարան մի քանի օր, իսկ ամեն կին չէ, որ կունենա այդքան համբերություն:
Այս պարզ հնարքի օգնությամբ կիմանաս, թե ինչպես պատրաստել մուս առանց հավկիթի, կրեմի ու կարագի:
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.
200 գրամ մուգ շոկոլադ՝ նվազագույնը 60 % կակաոյի պարունակությամբ
180 մլ ջուր
2 կաթսա ու թաս
Ջուրը լցրեք մեծ կաթսայի մեջ ու մեջը տեղադրեք փոքր թաս:
Այնուհետ դրեք այն սառնարանում: Ջրի մեջ կարող եք ավելացնել սառույցի խորանարդիկներ: Թասը պետք է լավ սառչի:
Վերցրեք ևս մեկ կաթսա, լցրեք 180 մգ ջուր ու ավելացրեք կես մուգ շոկոլադը:
Այնուհետ այն դրեք թույլ կրակի վրա ու խառնեք այնքան ժամանակ, մինչև շոկոլադը հալչի: Այն չպետք է եռա:
Հանեք սառնարանից կաթսան ու տաք շոկոլադը լցրեք սառը թասի մեջ՝ այն չհանելով ջրից: Խառնեք մոտ 10 րոպե: 5-7 րոպեից հետո զանգվածը կսկսի պնդանալ:
Շոկոլադե մուսը կարելի է հյուրասիրել որպես առանձին աղանդեր կամ պաղպաղակի հետ:
Երբ զանգվածը կվերածվի մածուկի, ուրեմն մուսը պատրաստ է: