Բաղադրությունը
1,5 բաժակ այլուր
3 ճաշի գդալ կակաո
1 թեյի գդալ սոդա
Մի պտղ. աղ
1 բաժակ շաքարավազ
1/4 բաժակ կարագ
1 բաժակ ջուր
1/2 ճաշի գդալ վանիլինի էքստրակտ
1 ճաշի գդալ սպիտակ գինու քացախ կամ կիտրոնի հյութ
1/4-1/2 թեյի գդալ լուծվող սուրճ
Պատրաստման եղանակը
Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով: Տապակի վրա գցել թուղթ թխելու համար, վրան քսել կարագ կամ բուսական յուղ և շաղ տալ այլուր:
Այլուրը, կակաոն, սոդան և աղը խառնել իրար: Առանձին ամանի մեջ խառնել շաքարավազը, կարագը, ջուրը, քա
Իրար խառնել երկու խառնուրդները, մինչև միատարր զանգված դառնա:
Ստացված խմորը լցնել նախապես պատրաստած տապակի մեջ և թխել 35-40 րոպե: Թողնել՝ ամբողջովին սառչի և կտրել: Վրան կարող եք լցնել սովորական շոկոլադե կրեմ կամ քերած շոկոլադ:
Բարի ախորժակ
Նյութի աղբյուր՝ https://www.facebook.com/utem.am/photos/a.255496861245794.57116.254195044709309/709846955810780/?type=1&theater
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել