Mediamonitor.am-ը գրում է․
Շոկոլադ՝ կոֆեինի և տեոբրոմինի խթանող ուժը:
Շոկոլադը պարունակում է նյարդային համակարգի աշխատանքը խթանող նյութեր`գրգռող կոֆեին և ալկալոիդ`տեոբրոմին, որն ունի նման, բայց ավելի թույլ ազդեցություն: Մեկ կտոր շոկոլադ ուտելով` մենք ուրախությամբ ենք լցվում, քանի որ օրգանիզմում արտադրվում են էնդորֆիններ, որոնք առաջացնում են էյֆորիայի զգացում:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել