Sweet-Yummy-Chocolate-chocolate-34691304-800-600Mediamonitor.am-ը գրում է․

Շոկոլադ՝ կոֆեինի և տեոբրոմինի խթանող ուժը:

Շոկոլադը պարունակում է նյարդային համակարգի աշխատանքը խթանող նյութեր`գրգռող կոֆեին և ալկալոիդ`տեոբրոմին, որն ունի նման, բայց ավելի թույլ ազդեցություն: Մեկ կտոր շոկոլադ ուտելով` մենք ուրախությամբ ենք լցվում, քանի որ օրգանիզմում արտադրվում են էնդորֆիններ, որոնք առաջացնում են էյֆորիայի զգացում:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել