Բաղադրությունը

100 գրամ փափկեցրած կարագ 
200 գրամ թթվասեր 
0,75 բաժակ շաքարավազ 
1 ճաշի գդալ վանիլային շաքարավազ 
2 հատ ձու
3.5 բաժակ ալյուր 
1.5 թեյի գդալ փխրեցուցիչ (разрыхлителя) 
Կակաչի սերմ կամ չամիչ

Պատրաստման եղանակը

Ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել կարագը, խառնել: Այնուհետև ավելացնել թթվասերը, խառնել: Այլուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ և աստիճանաբար ավելացնել, որպեսզի ստացվի փափուկ խմոր:
Ստացված խմորից պատրաստել գնդիկներ, եթե կա անհրաժեշտություն, ավելացնել այլուր, դնել տոպրակի մեջ և տեղափոխել սառնարան մոտ 2-3 ժամ:
Սառեցված խմոր գրտնակել 0.8-1 սմ հաստությամբ և կտրել թխվածքաբլիթները: 
Թխվածքաբլիթները թաթախել շաքարավազի և կակաչի սերմի կամ չամիչի խառնուրդի մեջ: Թխել մոտավորապես 15-20 րոպե 180 աստիճան ջեռոցում:
Պատրաստի թխվածքաբլիների վրա շաքարի փոշի շաղ տալ և մատուցել:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել