Ladynews.am-ը գրում է.

Որպեսզի գարնանը չտառապեք հիպերավիտամինոզից, նախևառաջ կարևոր է, որ ուտեք բազմերանգ սնունդ: Դա լավ զգալու և հրաշալի տեսք ունենալու գրավական է:

Եվ այսպես, ինչպե՞ս լավ տեսք ունենալ գարնանը: Հակառակ տարածված այն կարծիքի, թե գարնանային մրգերի ու բանջարեղենների մեջ բացակայում են օգտակար նյութերը, դրանք պարունակում են հարյուրավոր ֆիտոքիմիական հատկություններ, որոնք դրական ազդեցություն են ունենում մարդու առողջության վրա. հեռացնում են տոքսինները, չեզոքացնում վիրուսները, խթանում ստամոքսում նպաստավոր բակտերիաների աճը և, դրանով հանդերձ, ամրացնում են դիմադրողականությունը, բջիջները պաշտպանում չարորակ շեղումներից, կարգավորում մոտոբոլիզմը և բջիջների բոլոր գործառույթները:

Գարնանային աղցաններն ավելի օգտակար են, երբ ավելացնում եք ձիթապտղի յուղ, կիտրոնի հյութ, քացախ կամ մածուն: Յուղը օրգանիզմին կօգնի յուրացնել կարոտինոիդները, իսկ մածունը` ուտելիքը կդարձնի պակաս կալորիական, կհավելի օգտակար ամինաթթուներ և կալցիում:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել