hf90f90pqzIUgcrkcQFaI7jDMashable.am-ը գրում է․

Գլխուղեղը կազմում է ընդհանուր զանգվածի ընդամենը 2%-ը, սակայն օգտագործում է օրգանիզմի 20% էներգիան: Կա մթերք, որը պետք է օգտագործել, որպեսզի գլխուղեղի աշխատանքը լավ ընթանա: Ահա դրանցից մի քանիսը:

1. Սուրճ և թեյ

Կոֆեինի օգնությամբ ավելի աշխույժ եք ձեզ զգում, քանի որ այն ազդում է գլխուղեղին՝ մտածողության, ռեֆլեքսների և հիշողության վրա: Այս ըմպելիքները հարուստ են հակաօքսիդանտներով, որի օգնությամբ Ալցգեյմերի հիվանդություն ձեռք բերելու հնարավորությունը նվազում է: Սակայն չի կարելի օրը ավելի քան 2-3 բաժակ սուրճ կամ թեյ խմել:

2. Վարսակ

QmiHfUTkzHd1CBNrOnCDal6Z

Այն շատ լավ է սրտի և արյունի համար: Այն իր մեջ պարունակում է վիտամին Ե, Օմեգա-3 և սպիտակուցներ, նաև այն քիչ կալորիականություն ունի:

3. Ավոկադո

G2RQrqJc637c5kfaQ1IokFcD

Ավոկադոն լի է սպիտակուցներով, սակայն այն ունի մեծ կալորիականություն՝ 160կալորիա 100գր համար, սակայն միևնույնն է համարվում է դիետիկ մթերք: Շատ լավ է առավոտյան ուտել մանրեցված ավոկադոն հավկիթով, որպեսզի գլխուղեղը լավ աշխատի և էներգիայով լի լինեք:

4. Սաղմոն

oOYdam5Ptigh2fobLsi7V2wc

Պարունակում է Բ12, ինչը շատ լավ է նյարդային համակարգի համար: Սակայն սաղմոնի առավելությունն այն է, որ այն լի է Օմեգա-3-ով: Հատկապես լավ է այն օգտագործել ձմռանը:

5. Շագանակագույն բրինձ

m5lIOMv9K5PW4PalF3zdJFQF

Այն լի է Բ կոմպլեքսի վիտամիններով և միներալներով: Հարկավոր է եփել շագանակագույն բրինձը երկու անգամ ավելի երկար քան սպիտակ բրինձը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել