Mashable.am-ը գրում է․
Գլխուղեղը կազմում է ընդհանուր զանգվածի ընդամենը 2%-ը, սակայն օգտագործում է օրգանիզմի 20% էներգիան: Կա մթերք, որը պետք է օգտագործել, որպեսզի գլխուղեղի աշխատանքը լավ ընթանա: Ահա դրանցից մի քանիսը:
1. Սուրճ և թեյ
Կոֆեինի օգնությամբ ավելի աշխույժ եք ձեզ զգում, քանի որ այն ազդում է գլխուղեղին՝ մտածողության, ռեֆլեքսների և հիշողության վրա: Այս ըմպելիքները հարուստ են հակաօքսիդանտներով, որի օգնությամբ Ալցգեյմերի հիվանդություն ձեռք բերելու հնարավորությունը նվազում է: Սակայն չի կարելի օրը ավելի քան 2-3 բաժակ սուրճ կամ թեյ խմել:
2. Վարսակ
Այն շատ լավ է սրտի և արյունի համար: Այն իր մեջ պարունակում է վիտամին Ե, Օմեգա-3 և սպիտակուցներ, նաև այն քիչ կալորիականություն ունի:
3. Ավոկադո
Ավոկադոն լի է սպիտակուցներով, սակայն այն ունի մեծ կալորիականություն՝ 160կալորիա 100գր համար, սակայն միևնույնն է համարվում է դիետիկ մթերք: Շատ լավ է առավոտյան ուտել մանրեցված ավոկադոն հավկիթով, որպեսզի գլխուղեղը լավ աշխատի և էներգիայով լի լինեք:
4. Սաղմոն
Պարունակում է Բ12, ինչը շատ լավ է նյարդային համակարգի համար: Սակայն սաղմոնի առավելությունն այն է, որ այն լի է Օմեգա-3-ով: Հատկապես լավ է այն օգտագործել ձմռանը:
5. Շագանակագույն բրինձ
Այն լի է Բ կոմպլեքսի վիտամիններով և միներալներով: Հարկավոր է եփել շագանակագույն բրինձը երկու անգամ ավելի երկար քան սպիտակ բրինձը: