Mediamonitor.am-ը գրում է.
Ինչու՞ է այն առողջարար ձեզ համար:
Աղվամազիկներով ծածկված այս մրգի (որը տեխնիկապես հատապտուղ է համարվում) 30 գրամն ավելի շատ C վիտամին է պարունակում քան նարինջը: Այն նաև պարունակում է E վիտամին ու մի շարք պոլիֆենոլներ, որոնք հարուստ են մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտ պաշտպանիչներով: Մանրաթելերը, կալիումը, մագնեզիումը, ցինկը, որոնք ապահովում են առողջ մազեր, մաշկ և եղունգներ, նույնպես այս սննդարար մրգի բաղկացուցիչ մասերն են կազմում:
Մատուցման չափը՝ 1 կիվի
1 հատ կիվիի սննդային արժեքը
Կալորիաներ՝ 42
Ճարպեր՝ 0,4 գ
Խոլեստերին՝ 0 մգ.
Սոդա՝ 2 մգ Ածխաջրածիններ՝ 10 գ
Դիետիկ մանրաթելեր՝ 2գ
Շաքար՝ 6 գ
Պրոտեին՝ 0,8 գ
Բաղադրատոմս «Խոհարարական լույս» գրքից
Մանր ծովախեցգետնով և կիվիով աղցան
Բաղադրիչներ
1 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ, բաժանած 2 մասի
12 հատ կեղևից մաքրած ու կտրած մեծ ծովախեցգետիններ (մոտավորապես 3/4 ֆունտ)
1 ճաշի գդալ կտրատած կանաչ սոխ
1 ճաշի գդալ կտրատած թարմ համեմ
1 ճաշի գդալ բրնձի քացախ
1 ճաշի գդալ թարմ լայմի հյութ
1 ճաշի գդալ լայմի քերած կեղև
1/8 թեյի գդալ աղ
1/8 թեյի գդալ սև պղպեղ
2 բաժակ կտրատված կարմիր հազարաթերթիկ
1 բաժակ կեղևազրկված, խորանարդիկներով կտրատված կիվի (մոտ 3 հատ կիվի)
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ