Բաղադրությունը

Կարագ — 50 գրամ 
Ձու — 1 հատ 
Ջուր— 3 Ճաշի գդալ 
Աղ ըստ ճաշակի
Կարմիր քաղցր պղպեղ— 1 հատ 
Սմբուկ (մեծ) — 2 հատ 
Գլուխ սոխ — 1 հատ 
Մաղադանոս - 1 փունջ
Համեմ — 4 հատիկ 
Սխտոր — 2 պճեղ
Լիմոնի հյութ — 1/2 հատ 
Պղպեղ սև աղացած ըստ ճաշակի
Ձիթապտղի յուղ — 4 Ճաշի գդալ 
Բալզամինացված քացախ ըստ ցանկության



Պատրաստման եղանակը

1. Պատրաստել բաղադրիչները:
2.Նախապես տաքացնել վառարանը 180 աստիճանով: Լվանալ պղպեղը և սմբուկը: Սրբել սրբիչով: Քսել կարագ և ուղարկել ջեռոցը 25-30 րոպե: Մինչև լիովին եփելը:
3. Խառնել ձուն և կարագը:
4. Ավելացնել ջուր:
5. Ավելացնել մաղած ալյուրը և աղը:
6. Խմոր հուցել:
7. Փաթեթավորեք այն սննդային թղթով և դնել սառնարան 30 րոպե:
8. Հանել պատրաստի բանջարեղենը ջեռոցից և թողնել սառչի: 
9. Զգուշորեն մաքել կեղևը և հեռացնել սերմերը: 
10. Մանր կտել կանաչը: 
11. Սոխը կտել կիսաշրջանաձև:
12. Կտրել սմբուկը և պղպեղը մանր խորանարդներով: Դնել բոլոր բանջարեղենները և կանաչին ափսեի մեջ, վրան սխտորը ճզմել: Աղ և պղպեղ անել:
13. Ավելացնել կարագը և քացախը: Լավ խառնել և մի կողմ դնել: 
14. Սառնարանից հանել խմորը: Բարակ գրտնակել և կտրել ավելի մեծ շերտով, քան ֆորման է, որը մեջ պետք է թխեք: Քսել ֆորմայի մեջ կարագ, այնտեղ դնել խմորը (ինչպես նկարում է): Պատառաքաղով ձև տալ և դնել նախապես 180 աստիճան 10 րոպեով:
15. Հանեք պատրաստի ֆորմաները և լցոնել միջուկով
16. Քսել եզրին դեղնուց (կամ դեղնուց + 1 ճաշի գդալ ջուր ): Տեղափոխել ջեռոց ևս 10-15 րոպե, մինչև եզրերը կարմրելը:
17. Շատ հյութեղ և անուշ բույրով տարտալետկաները բանջարեղենով պատրաստ են:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել