Ladynews.am-ը գրում է․
Պզուկներից և բակտերիաներով պայմանավորված այլ տհաճություններից կարող է ազատել աղի մեծ պարունակությամբ սննդակարգը:
Այս հետևությանն են հանգել գերմանացի գիտնականները: Սակայն այս վիճելի բաղադրիչը ձեր սննդի մեջ ավելացնելուց առաջ հարկ է լավ ծանրութեթև անել բոլոր «կողմերն ու դեմերը»:
Աղի օգտակարության և վնասակարության մասին մարդիկ բանավիճում են վաղուց: Ոմանք այն համարում են բնական անտիդեպրեսանտ: Մյուսները` «սպիտակ թույն», որը կրկնապատկում է հիպերտոնիկ հիվանդությունների և, անգամ, քաղցկեղի ռիսկը: Վերջերս անցկացված հետազոտության արդյունքները, որոնք հրապարակվել են Cell Metabolism ամսագրում, մեկով ավելացրել են դրական ազդեցության կողմնակիցների փաստարկները:
Գերմանիայի Ռեհենսբուրգի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ աղի մեծ չափաքանկ պարունակող սննդակարգը կարող է պաշտպանել պզուներց և այլ անհարմարություններից, որոնք պայմանավորված են բակտերիաներով: Դա տեղի է ունենում մաշկի մեջ նատրիումի պարունակության, բակտերիաների դեմ պայքարող իմունային բջջիջների ավելացմամբ:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ