Life.panorama.am-ը գրում է․

Ընկուզեղենի մասին խոսելիս հաճախ նշվում է, որ այն ունի գիրացնելու հատկություն, սակայն հաշվի չի առնվում այն փաստը, որ ընկուզեղենն իր մեջ ներառում է մի շարք արժեքավոր սնուցիչներ:
«New England Journal of Medicine»- ի կողմից արված հետազոտությունը ցույց է տալիս, որ օրական մեկ անգամ առանց աղի ընկուզեղեն ուտելը 20%-ով նվազեցնում է մահացության, ինչպես նաև զգալիորեն կրճատում է քաղցկեղի, սրտի և շնչուղիների հիվանդությունների հավանականությունը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2015/03/07/ynkuzexen/313364
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել