Life.panorama.am-ը գրում է․

Ընկուզեղենի օգտակար հատկությունների մասին

Ընկուզեղենի մասին խոսելիս հաճախ նշվում է, որ այն ունի գիրացնելու հատկություն, սակայն հաշվի չի առնվում այն փաստը, որ ընկուզեղենն իր մեջ ներառում է մի շարք արժեքավոր սնուցիչներ:

«New England Journal of Medicine»- ի կողմից արված հետազոտությունը ցույց է տալիս, որ օրական մեկ անգամ առանց աղի ընկուզեղեն ուտելը 20%-ով նվազեցնում է մահացության, ինչպես նաև զգալիորեն կրճատում է քաղցկեղի, սրտի և շնչուղիների հիվանդությունների հավանականությունը:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել