Բաղադրությունը
Կարտոֆիլ - 100 գրամ
Ձիթապտղի յուղ - 60 մլ
Քաղցր կարմիր պղպեղ - ½ հատ
Քաղցր կանաչ պղպեղ - ½ հատ
Սխտոր - 3 պճեղ.
Աղ - 1 թեյի գդալ
Աղացած սև պղպեղ - ¼ թեյի գդալ
Լոլիկ - 200 գրամ
Սառեցված եգիպտացորեն - 100 գրամ
Ձու - 4 հատ
Մաղադանոս - 20 գրամ
Պատրաստման եղանակը
1. Կարտոֆիլը մաքրել, լվանալ, երկարավուն կտրատել և տապակել ձեթի մեջ: Պղպեղները լվանալ, մաքրել սերմերից և կտրել խորանարդներով:
2. Թավայի մեջ լցնել պղպեղը, ճզմած սխտորը, աղ և պղպեղ անել:
3. 5 րոպե անց ավելացնել խորանարդների կտրած լոլիկը և սառեցված եգիպտացորենը:
4. Առանձին ամանի մեջ թեթև հարել ձուն, մանր կտրատած կանաչի և աղի հետ:
5. Երբ կարտոֆիլը թեթև փափուկ լինի, վրան լցնել ձուն:
Դնել նախօրոք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը մի քանի րոպե կամ էլ տապակել թավայի մեջ, թեթև կրակի վրա:
Մառուցել տաք կամ սառը վիճակում։