Aroxj.am-ը գրում է․
Սուրճի հատիկները պարունակում են այնպիսի տարրեր, որոնք կարող են շատ օգտակար լինել մտավոր հետամնացությունն ու հատկապես Ալցհեյմերի հիվանդությունը բուժելու գործում: Ճապոնայի համալսարաններից մեկի գիտնականները բացահայտել են, որ քլորոգենային թթուն, որն առկա է սուրճի հատիկների մեջ, պաշտպանում է գլխուղեղային բջիջներն ու թույլ չի տալիս, որ դրանք քայքայվեն: Կարդացեք նաև Ինչպես է սուրճը ազդում ուղեղի վրա (տեսանյութ)
Մկների վրա արված փորձարկումների արդյունքում պարզվել է նաև որ սուրճն օգնում է վերականգնել հիշողությունը: Փորձի ընթացքում հիվանդ մկներին գցել են լողավազանը, որպեսզի նրանք գտնեն դուրս գալու ճանապարհը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել