Aroxj.am-ը գրում է․
Սուրճի ևս մեկ բացառիկ հատկություն են հայտնաբերել բրազիլացի գիտնականները: Embrapa հետազոտական կենտրոնը սուրճի գենետիկ միացությունները ուսումնասիրելու ընթացքում պատահաբար մեկ այլ հայտնագործություն է կատարել: Կոֆեինի մեջ հայտնաբերել են բացառիկ սպիտակուց, որոնք մինչև այդ հայտնի էին որպես պեպտիդներ:
Այս սպիտակուցը նույն ազդեցությունն ունի ինչ մորֆին: Հենց այդ սպիտակուցներն են, որ թուլացնում են նյարդերը և ունեն ցավազրկող հատկություններ: Փորձերը, որոնք իրականացվել են կռծողների վրա ցույց են տվել, որ այդ սպիտակուցների միջոցով ցավազրկման հատկությունը բավականին երկար է շարունակվում: Գիտնականները այս հայտնագործությունը արդենիսկ պատենտավորել են:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել