168.am-ը գրում է․
Հնդկացորենի (гречка) առավելությունները՝ նիհարելու միջոց է, և քաշը երկար ժամանակ չի ավելանում։ Թերությունները՝ ճաշացանկի միօրինակությունը։ Ընդամենը անհրաժեշտ է երեկոյան թրջել հնդկացորենը, ծածկել սրբիչով և հաջորդ օրն ուտել։
Չի կարելի ավելացնել շաքար և աղ։ Կարելի է զուգահեռ խմել օրական 1 լիտրից ոչ ավել 1%-անոց կեֆիր։ Այս դիետային խստորեն պետք է հետևել առաջին 4 օրը, ապա համային փոփոխություն մտցնելու համար կարելի է ավելացնել մի քիչ պղպեղ կամ կանաչեղեն։ Եթե չշեղվեք դիետայի պահանջներից, 10 օրում կարելի է կորցնել մինչև 15 կ/ գ։
Հնդկացորենի ավանդական ղիետային հետևելը շատ դժվար է, սակայն արդյունքն առավել քան գոհացուցիչ է։ Հնդկացորենը շատ օգտակար, կարելի է ասել, բացառիկ մթերք է։ Հենց հնդկացորենային դիետային են հետևում տիբեթյան վանականները մաքրող պասերի ժամանակ։ Եվրոպայում այս դիետան խորհուրդ են տալիս սրտանոթային հիվանդությունների ժամանակ։ Իսկ Արևելքում այն ընդհանրապես անհրաժեշտություն է համարվում կանանց համար, քանզի այն ոչ միայն նիհարեցնող էֆեկտ ունի, այլև բոլոր քսուքներից և դիմակներից լավ է մազերը դարձնում փայլուն, եղունգներն ու ատամները՝ ամուր, իսկ մաշկը՝ հարթ և նուրբ։
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ



