Life.panorama.am-ը գրում է.

ԱՄՆ Ջորջիա համալսրանի գիտնականների անցկացրած նոր հետազոտությունը ցույց է տվել, որ սուրճի բաղադրության մեջ առկա քլորագեն թթուն օգնում է խուսափել ճարպակալումից:
Փորձի ընթացում կրծողներին 15 շաբաթ կերակրել են բարձր կալորիականություն ունեցող սնունդով: Այդ ընթացում շաբաթական երկու անգամ ներարկել են քլորագեն թթու, որը կանխել է ոչ միայն ավելորդ քաշի առաջացումը, այլև կարգավորել է առնետների արյան մեջ շաքարի մակարդակը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2014/11/21/coffee/259008
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



