Թթխմորով պատրաստած խմորով կարող ենք նաև կարկանդակներ պատրաստել՝ միջուկը կարող է թե քաղցր լինել, թե միս կամ բանջարեղեն: 

Թթխմորով խմոր 300 գ
Ծիրանաչիր 150 գ
Ջեմ 100 գ
Շաքարափոշի
Բուսայուղ

Պատրաստման եղանակը

Խմորը բաժանել փոքրիկ կտորների, գնդել, գրտնակել, շրջանի մի կեսին կտրտած ծիրանաչիր և ջեմ դնել, մյուս կեսը վրա բերել, եզրերն ամրացնել, շարել բուսայուղ քսած ափսեի մեջ, թողնել 5-10 րոպե խմորը բարձրանա: Սոտեյնիկի մեջ 1,5 սմ բարձրությամբ բուսայուղ տաքացնել, կարկանդակները բոլոր կողմերից տապակել, տեղափոխել թղթե անձեռոցիկի վրա: Մատուցելիս վրան շաքարափոշի շաղ տալ: 

ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել