15040361in.am-ը գրում է․

Հայտնի ֆրանսիացի շեֆ խոհարար Ալեն Դյուկասը, որին անվանում են ֆրանսիական գաստրոնոմիայի հայր, արգելել է մսի օգտագործումը Փարիզի իր հայտնի ռեստորանում:

Համաձայն անձամբ քաղաքապետի՝ դա կարող է օգնել հարթել նոր, «ավելի բնական» բաղադրատոմսի ուղի:

Հայտնի Plaza Athene հյուրանոցում գտնվող ռեստորանն այսկերպ կանցնի բուսական ոճի: Արդեն իսկ ծանր ուտեստներին փոխարինում են բանջարեղենները ու հյութերը, որ աճեցվում են Վերսալի դղյակում: Ճաշացանկում հայտնվել է նաև սև բրինձ, ութոտնուկ ու կաղամար՝ հայտնում է The Local-ը:

Բացի այդ՝ վարպետը խոստացել է ուտեստներ պատրաստելիս առավելագույնս կրճատել շաքարի ու կարագի օգտագործումը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել