Սուշի-ռոլլեր՝ տան պայմաններումAravot.am-ը գրում է.

Վերջին մի քանի տարիներին Երեւանում շատացել են ինչպես սուշի մատուցող սրճարաններ-ռեստորանները, այնպես էլ՝ սուշիի սիրահարները: Իսկ ինչո՞ւ չպատրաստել սուշին տանը, մանավանդ, որ Երեւանի սուպերմարկետներում կարելի է գտնել գրեթե ամեն ինչ, ինչ պետք է դրա համար, իսկ պատրաստելն էլ շատ հեշտ է:

Միակ խնդիրն այն է, որ իրական, ճապոնական սուշին պատրաստվում է հում, շատ թարմ ձկից, մենք այդ հնարավորությունը չունենք, սակայն, բարեբախտաբար, կարելի է գնել թույլ աղ դրած սաղմոն կամ մարինացված մանրածովախեցգետիններ, եւ սուշին պատրաստել դրանցով: Ձեզ եմ առաջարկում սուշի-ռոլլի պատրաստման եղանակը:

Անհրաժեշտ մթերքները

sushi1

Բրինձ (պետք է գնել կլոր, օսլայի մեծ պարունակությամբ բրինձ, դա կարող է լինել «ճապոնիկա», «իտալիկա» կամ «արբորիո» տեսակի)- 250 գրամ

Բրնձի քացախ- 3-4 ճաշի գդալ

Շաքար-1 ճաշի գդալ

Աղ-ըստ ճաշակի

Չորացրած ջրիմուռների հավաքածու «Նորի»- 1 տուփ

Թույլ աղ դրած կամ մարինացված սաղմոն- 100-150 գրամ

Ավոկադո- 1 հատ

Թարմ վարունգ-2 հատ

Կանաչ սոխ- 2 ճյուղ (պարտադիր չէ)

Վասաբի- 25 գրամ

Սերուցքային պանիր- 50-100 գրամ

Կարմիր կամ սեւ ձկնկիթ -50 գրամ (պարտադիր չէ)

Մարինացված մանրածովախեցգետիններ (криветки)- 100 գրամ (պարտադիր չէ)

Մարինացված կոճապղպեղ (имбирь)- 1 բանկա Սոյայի սոուս Ծղոտե փոքր սփռոց 

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել