Ինչպես պայքարել բերանի տհաճ հոտի դեմAroxj.am-ը գրում է.

Մի խումբ հետազոտողներ  բացահայտել են, որ բերանի տհաճ հոտի դեմ կարելի է պայքարել սուրճի օգնությամբ: Նրանք պարզել են, որ ցանկացած տեսակի սուրճի բուրմունքը էապես նվազեցնում է բակտերիաների կողմից թքի մեջ արտազատվող գազերի քանակ, որոնք ունեն տհաճ հոտ: Դա առիթ է տալիս մտածելու, որ հետագայում սուրճը կարելի է կիրառել որպես ախտահանիչ միջոց բերանի խոռոչի բակտերիաների դեմ: Մել Ռոզենբերգը հավաստիացնում է, որ եփած սուրճը, ընդհակառակը, առաջացնում է բերանի տհաճ հոտ: Ավելի վատ արդյունք է ստացվում նրանից, որ սուրճին ավելացնում են նաև կաթ, որն ակտիվ ֆերմենտային խմորման է ենթարկվում: Գիտնականները փորձում են սուրճից առանձնացնել ակտիվ նյութեր, որոնք կվերացնեն այդ տհաճ երևույթը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել