Ladynews.am-ը գրում է.

Որոշ մրգային հյութեր ոչ միայն օգտակար չեն, այլ նաև լուրջ վնաս են հասցնում օրգանիզմին:

Կոպենհագենի համալսարանի գիտնականները գիտեն, թե որ հյութերը կարող են լուրջ վտանգ ներկայացնել: Անցկացվել է հետազոտություն` պարզելու համար 42 տարբեր մրգային հյութերի բաղադրությունը: Մասագետները որոշել են նախընտրությունը տալ կարմիր հյութերին` ելակի, ազնվամորու, բալի: Արդյունքում` դրանցից 16-ում հայտնաբերվել է սուրմայի թույլատրելի չափաքանակը գերազանցող կոնցենտրացիա, որի չափից ավելի օգտագործումը կարող է հանգեցնել մահվան:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել