Գ. Սարգսյան. Ֆերմերները սկսել են նախընտրել մշակաբույսերի տեղական սորտերըPanorama.am-ը գրում է.

«Այն պնդումները, թե Հայաստանում այլևս հնարավոր չէ գտնել որոշ մշակաբույսերի հին հայկական սերտեր, իրականությանը չեն համապատասխանում: Գյուղատնտեսության նախարարության բանջարաբոստանային և տեխնիկական մշակաբույսերի գիտական կենտրոնից կարելի է ձեռքբերել մշակաբույսերի բոլոր սորտերի սերմեր»,- լրագրողների հետ հանդիպման ժամանակ ասաց կենտրոնի տնօրեն, գյուղ. գիտ. դոկտ. Գայանե Սարգսյանը:

Նաև հայտնեց, որ իրենց կենտրոնում այսօր կա մշակաբույսերի 4000 սորտանմուշներ, նոր սորտեր ևս ստանում են: 

«Այս պահին հինգ նոր սորտեր գտնվում են շրջանացման փուլում: Մենք աշխատում ենք, որպեսզի նոր սորտերը լինեն ավելի դիմացկուն և բերքատու,  ուշադրություն ենք դարձնում նաև որակին»,- ասաց Գ. Սարգսյանը:

Նա վստահեցրեց, որ նոր սորտերը («Լոշտակ» տաքդեղ, նաև պոմիդորի նոր սորտեր) շատ համեղ են, ուղղակի պետք է մշակվեն ճիշտ տեխնոլոգիայով:

Գ. Սարգսյանը տեղեկացրեց, որ իրենց կենտրոնի ստացած սորտերը վաճառվում են պարարտանյութերի բոլոր խանութներում, գինը՝ 100 դրամից մինչև 400 դրամ (5 գրամանոց փաթեթներ):Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել