Ելակը շատ կարեւոր է առողջության եւ մաշկի պահպանման համար։ Այս միրգը նվազեցնում է վնասակար խոլեստերինի մակարդակը եւ կարող է նպաստել սրտի առողջությանը։ 2011թ. կատարված ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ ելակը բարձրացնում է հակաօքսիդանտների մակարդակը արյան մեջ եւ կարող է օգնել կանխել քրոնիկ հիվանդությունները։ Ելակը ունի ֆենոլային միացությունների մեծ կոնցենտարցիա (օրինակ` ֆլավոնոիդները հայտնի են իրենց հակաօքսիդանտային հատկություններով)։ Բջջային մակարդակում նրանք պայքարում են ազատ ռադիկալների դեմ, դրանով իսկ նվազեցնելով սրտային հիվանդությունների, քաղցկեղի, դիաբետի եւ տկարամտության առաջացման վտանգը։
Նյութի աղբյուր՝ https://www.facebook.com/erna.elizbaryan/posts/510480709081240
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



