Life.panorama.am-ը գրում է.
Թեյ՝ շաքարով
Գիտնականները տարբեր կարծիքներ ունեն այս համադրության վերաբերյալ: Այն ժողովուրդները, ովքեր թեյին շաքար չեն ավելացնում, ավելի քիչ են տառապում քաղցկեղային հիվանդություններից: Սակայն որոշ մանսագետներ համոզված են, որ կանաչ թեյի օգտակար ունակությունների վրա շաքարը բացասաբար չի ազդում, այլ հակառակը՝ օգնում է, որ թեյը լիովին դրսևորի օգտակար հատկությունները: Դիետոլոգները խորհուրդ չեն տալիս թեյի հետ քաղցր օգտագործել, քանի որ, օրինակ կոնֆետը, թեյի հետ սկսում ես օգտագործել 2-3 անգամ շատ, քան առանց թեյի:
Թեյ՝ կաթով
Հայտնի է, որ թեյի մեջ կան շատ հզոր հակաօքսիդանտներ՝ կատեխիններ: Կատեխինը թեյի մեջ ավելի շատ, քան ցանկացած բանջարեղենի կամ մրգի: Կատեխինները պայքարում են քաղցկեղի, դիաբետի, սրտամկանային անբավարարության առաջացման դեմ, կարգավորում են արյան ճնշումը: Մի շարք հետազոտություններից հետո ապացուցվել է, որ թեյի մեջ լցվող կաթը չեզոքացնում է կատեխինները, և թեյի բուժիչ հատկությունների մեծ մասը վերանում է:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ