Galatv.am-ը գրում է.
Կարմիր գինու (Resveratrol) միացությունն ասպիրինի հետ վնասում է քաղցկեղածին tetraploid բջիջները: Այդ բջիջները հրահրում են գենետիկ անկայունություն, որոնց առաջին անգամը չէ, որ կապում են օնկոլոգիական հիվանդությունների զարգացման հետ: Թեստերը, որոնք ի սկզբանե փորձարկվել են աղիների քաղցկեղի հակված մկների վրա, ցույց են տվել, որ կենդանիների աղեստամոքսային գոտում կուտակվել են ավելի պակաս վտանգավոր բջիջներ, երբ նրանց տվել են կարմիր գինի ասպիրինով: Այսինքն՝ այս խառնուրդն ազատում է քաղցկեղածին բջիջների կանխանշաններից: Կրկնակի ազդեցությունը դրականորեն է անդրադարձել նաեւ մարդու հաստ աղիներից վերցված tetraploid բջիջների նմուշների վրա:
Նյութն ամբողջությամբ՝ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://galatv.am/hy/interesting/wine/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



