Life.panorama.am-ը գրում է.
Յուրաքանչյուր հոգատար տնտեսուհի ձգտում է իր ընտանիքի համար ոչ միայն համով ուտեստներ պատրաստի, այլև օգտակար: Բանջարեղեններից ու մրգերից առավելագույնս օգուտ ստանալու, ինչպես նաև առողջությունը չվնասելու համար բավարար չէ միայն իմանալ, թե որտեղ են դրանք աճեցվել և պահվել, պետք է նաև օգտագործելուց առաջ դրանք ճիշտ լվանալ:
1. Մրգերն անհրաժեշտ է մանրակրկիտ լվանալ խոզանակով` ցանկալի է թեթև օճառաջրում, որ միրգը մաքրվի հողից, ավազից, թունաքիմիկատներից և միկրոօրգանիզմներից, որոնք «բնակվում են» բերքի մակերեսին:
2. Հատկապես ալերգիկ երեխաների համար, արտասահմանից ներկրված մրգերը և բանջարեղերնները պետք է մեկ ժամ սառը ջրում պահել, այս դեպքում ջուրը կկլանի պեստիցիդները և թունավոր նյութերի մեծ մասը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ