Ինչպե՞ս ճիշտ լվանալ մրգերն ու բանջարեղենըLife.panorama.am-ը գրում է.

Յուրաքանչյուր հոգատար տնտեսուհի ձգտում է իր ընտանիքի համար ոչ միայն համով ուտեստներ պատրաստի, այլև օգտակար: Բանջարեղեններից ու մրգերից առավելագույնս օգուտ ստանալու, ինչպես նաև առողջությունը չվնասելու համար բավարար չէ միայն իմանալ, թե որտեղ են դրանք աճեցվել և պահվել,  պետք է նաև օգտագործելուց առաջ դրանք  ճիշտ լվանալ:

1. Մրգերն անհրաժեշտ է մանրակրկիտ լվանալ խոզանակով` ցանկալի է թեթև օճառաջրում, որ միրգը մաքրվի հողից, ավազից, թունաքիմիկատներից և միկրոօրգանիզմներից, որոնք «բնակվում են» բերքի մակերեսին:

2. Հատկապես ալերգիկ երեխաների համար,  արտասահմանից ներկրված մրգերը և բանջարեղերնները պետք է մեկ ժամ սառը ջրում պահել, այս դեպքում ջուրը կկլանի պեստիցիդները և թունավոր նյութերի մեծ մասը:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել