Life.panorama.am-ը գրում է.

Օրվա բաղադրատոմս. Ընկույզով իտալական տորթ

Բաղադրությունը`

Կիտրոնաթթու-1 գրամ

Աղ-1 պտղունց

Ընկույզ-150 գրամ

Ալյուր-1 թեյի գդալ

Շաքարավազ-150 գրամ

Ձու-4 հատ

Շաքարի փոշի-1 ճաշի գդալ

Մուգ շոկոլադ-100 գրամ

Սերուցք-350մլ

Շոկոլադե հատիկներ-30գրամ

Պատրաստման եղանակը`

Ընկույզը մանր կտրատել կամ մանրացնել  էլեկտրական հարիչի միջոցով: 

Ձվի սպիտակուցը կիտրոնաթթվով և աղով հարել: Ապա քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազը:

Իսկ հետո ավելացնել ալյուրն ու մանրացված ընկույզը: Լավ խառնել: 

Կալկան կլորավուն կտրել, անհրաժեշտ է  6 հատ կալկա:  Կալկայի վրա մի քիչ կարագ քսել և խմորը լցնել վրան:  Յուրաքանչյուր շերտ 190°C ջեռոցում եփել 5-8 րոպե: Թողնել մի քիչ սառի և խմորը առանձնացնել կալկայից:

Շոկոլադը միջոցով հալել: Սերուցքը շաքարի փոշիով հարել: Առաջին շերտի վրա լցնել շոկոլադը, ապա սերուցքի զանգվածը, իսկ հետո վրան լցնել շոկոլադե հատիկներ, կամ քերած շոկոլադ: Մինչև վերջին շերտը նույն ձևով անել:  Վերջին  շերտի վրա քսել միայն սերուցքի զանգվածը: Ապա վրան լցնել քերած շոկոլադ:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել