Life.panorama.am-ը գրում է.

Բաղադրությունը`
Կիտրոնաթթու-1 գրամ
Աղ-1 պտղունց
Ընկույզ-150 գրամ
Ալյուր-1 թեյի գդալ
Շաքարավազ-150 գրամ
Ձու-4 հատ
Շաքարի փոշի-1 ճաշի գդալ
Մուգ շոկոլադ-100 գրամ
Սերուցք-350մլ
Շոկոլադե հատիկներ-30գրամ
Պատրաստման եղանակը`
Ընկույզը մանր կտրատել կամ մանրացնել էլեկտրական հարիչի միջոցով:
.jpg)
.jpg)
Ձվի սպիտակուցը կիտրոնաթթվով և աղով հարել: Ապա քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազը:
.jpg)
.jpg)
Իսկ հետո ավելացնել ալյուրն ու մանրացված ընկույզը: Լավ խառնել:
.jpg)
Կալկան կլորավուն կտրել, անհրաժեշտ է 6 հատ կալկա: Կալկայի վրա մի քիչ կարագ քսել և խմորը լցնել վրան: Յուրաքանչյուր շերտ 190°C ջեռոցում եփել 5-8 րոպե: Թողնել մի քիչ սառի և խմորը առանձնացնել կալկայից:

.jpg)
.jpg)
.jpg)
Շոկոլադը միջոցով հալել: Սերուցքը շաքարի փոշիով հարել: Առաջին շերտի վրա լցնել շոկոլադը, ապա սերուցքի զանգվածը, իսկ հետո վրան լցնել շոկոլադե հատիկներ, կամ քերած շոկոլադ: Մինչև վերջին շերտը նույն ձևով անել: Վերջին շերտի վրա քսել միայն սերուցքի զանգվածը: Ապա վրան լցնել քերած շոկոլադ:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ