Խնձորը  ոմանց համար կարող է վտանգավոր լինելLife.panorama.am-ը գրում է.

Այնպիսի միկրոբաղադրիչներ, ինչպիսիք են երկաթը և մեղրը, ընդունված է ասել, որ օրգանիզմի համար անչափ օգտակար են, հետևաբար խորհուրդ է տրվում հնարավորինս շատ սննդակարգում շատ կիրառել կարմիր միս, լոբի և խնձոր: Սակայն ամերիկյան հետազոտողների վերջերս կատարած ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ այնուամենայնիվ ոչ բոլորի համար է օգտակար խնձորի և երկաթի մեծ չափաբաժնի ընդունումը:

Մասնավորապես՝ գիտնականները եկել են այն եզրակացության, որ հիսուն տարեկանից բարձր մարդկանց համար կարող է վտանգավոր լինել խնձորի և երկաթի շատ օգտագործումը:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել