Այս աղցանը ոչ միայն կուրախացնի ձեզ իր համեղությամբ, այլև կդառնա ամանորյա սեղանի գլխավոր զանդը. չէ՞ որ եղևնակոնը հաջողության խորհրդանիշներից է:

Անհրաժեշտ է`

3 միջին կարտոֆիլ

200 գրամ ապխտած հավ

1 սոխ

2 թթու վարունգ

3 հավկիթ

200 գրամ հալեցրած պանիր

մայոնեզ

աղ, շաքարավազ, քացախ

մի բուռ ընկույզ

մի բուռ նուշ զարդարելու համար

Պատրաստման եղանակը`

1. Խաշած հավկիթները և կարտոֆիլը խոշոր քերում ենք:

2. Խորանարդներով կտրատում ենք ապխտած հավը:

3. Սոխը բարակ օղակներով կտրատում ենք, ապա 30 րոպեով տեղադրում ենք եռացրած ջրի մեջ` ավելացնելով աղ, շաքարավազ և քաղախ:

4. Վարունգը մանր կտրատում ենք:

5. Հալած պանիրը քերում ենք` նախապես տեղադրելով սառնարանում, որպեսզի պնդանա: Մանրացնում ենք ընկույզն ու խառնում պանրի հետ:

6. Այժմ պատրաստում ենք աղցանը` ամեն շերտին քսելով մայոնեզ. կարտոֆիլ-հավ-սոխ-վարունգ-հավկիթ-պանիր ընկույզով:

7. Աղցանին տալիս ենք եղևնակոնի տեսք` զարդարելով նշով և կանաչիով:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել