Անհրաժեշտ է`
1 բաժակ կեֆիր
1 թեյի գդալ սոդա և քացախ
0.5 թեյի գդալ աղ
0.5 թեյի գդալ շաքարավազ
ալյուր
2 տուփ կաթնաշոռ
մի կտոր պանիր
2 կտոր սխտոր
Պատրաստման եղանակը`
Կեֆիրի մեջ ավելացնում ենք շաքարավազ, աղ, քացախ և սոդա, խառնում:
Ավելացնում ենք ալյուր, որպեսզի ստացվի ոչ պինդ խմոր և խառնում ենք: Խմորը կլոր ենք անում, փակում բաժակով և թողնում կես ժամ:
Ապա բաժանում ենք խմորը 4 մասի, գրտնակում բարակ շերտերի:
Պատրաստում ենք միջուկը`
Կաթնաշոռն աղ ենք անում, ավելացնում քերած պանիր, ճզմած սխտոր, խառնում:
Միջուկը տեղադրում ենք խմորի շերտերի վրա և պատրաստում խաչապուրիներ:
Տապակում ենք հաստ հատակով չոր թավայի վրա միջին կրակի վրա 7-10 րոպե:
Բարի ախորժակ:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել