Բաղադրությունը
2-3 խնձոր
0.5 կիտրոնի քամած հյութ
50-100 գրամ շաքարավազ
դարչին
100 գրամ կարագ (սենյակային ջերմաստիճանի)
2 հատ ձու
170 գրամ ալյուր
1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ ( разрыхлител)
աղ
վանիլին
Պատրաստման եղանակը
1. Կտրատում ենք խնձորը
2. Լավ հարում ենք կարագը, շաքարավազը և վանիլինը
3. Ավելացնում ենք ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը
4. Ամանների մեջ շարում ենք խնձորները, վրան ցանում ենք դարչինը, լցնում ենք կիտրոնի հյութը
5. Վրաները լցնում ենք պատրաստի զանգվածը և դնում ջեռոց` 60-85 րոպե 160 աստիճանի տակ
Բարի ախորժակ :)
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել