Բժիշկ-դիետոլոգ Լիդիա Իոնովայի կարծիքով՝ սուրճի վնասակարությունը պայմանավորված է նրա մեջ ակրիլամիդ կոնցերագենի առկայությամբ: Կան այլ մթերքներ, որոնք նույնպես պարունակում են այդ կոնցերագենը: օրինակ՝ կարտոֆիլային ֆրին, չիփսերը, ինչպես նաև հացը, խմորեղենը:

Ավելին, պլաստիկե շշերով ջուր օգտագործող մարդը նույնպես ենթարկվում է ուռուցքային հիվանդությունների զարգացման վտանգին, քանի որ պլաստիկը վնասակար նյութեր է արտածում հեղուկի մեջ: Նման ազդեցության ենթարկվում են նաև ծխողները, որոնք ծխի միջոցով օրգանիզմը լցնում են կոնցերագեն նյութերով:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել