Բաղադրությունը`
- Խմորի համար
- 8 ձվի դեղնուց
- 3 բաժակ շաքարավազ
- 3 ճ/գ կակաո
- 150 գ կարագ
- 1,5 բաժակ թթվասեր կամ մածուն
- 1 ճ/գ քացախ
- 2 բաժակ ալյուր:
- Գլազուր
- 4 ճ/գ կակաո
- 0,5 բաժակ շաքարավազ
- 4 ճ/գ կաթ
- 50 գ կարագ
- Բեզե
- 8 ձվի սպիտակուց
- Թեյի գդալի ծայրով կիտրոնաթթու
- 1,5 բաժակ շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը`
Դեղնուցները շաքարավազով լավ հարել, ավելացնել կարագը, կակաոն, քացախի մեջ բացած սոդան, թթվասերը և վերջում` ալյուրը:
Ստացվում է թույլ խմոր:
Թխել 200 աստիճանի տակ:
Բեզե
Սպիտակուցները կիտրոնաթթվի հետ հարել, աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը:
Գլազուր
Կակաոն և շաքարավազը խառնել, ավելացնել կաթը, եռացնել: Վերցնել կրակից, ավելացնել կարագը:
Թխված ու հովացած խմորեղենի վրա լցնել բեզեն, ապա` գլազուրը:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել