Սխտորն ամենաօգտակար մթերքն է ողջ աշխարհում։

Եվ մենք բոլորս գիտենք, որ շատ մարդիկ աշխարհում օգտագործում են սխտորը հում վիճակում՝ որպես ավանդական միջոց, որպեսզի կարգավորեն բարձր և ցածր արյան ճնշումը, խոլեստերինի բարձր մակարդակը, որպեսզի պայքարեն սրտի իշեմիկ հիվանդությունների դեմ, խուսափեն ինֆարկտից, նեղացած զարկերակների և աթերոսկլերոզի պատճառով արյան հոսքի նվազումը և այլն։

Համարվում է, որ սխտորը կանխում է անգիոտենզին հորմոնի զարգացումը, ինչպես նաև օգնում է թուլացնել արյունատար անոթները։

Սխտորը համարվում է շատ հզոր միջոց, և եթե դուք ուտեք այն, ապա ավելի քիչ ժամանակում, քան 24 ժամը, ձեր օրգանիզմը կարձագանքի դրան։

Կերեք 6 եփած սխտոր և տեսեք, թե ինչ է տեղի ունենում ձեր մարմնի հետ 24 ժամվա ընթացքում։

1-ին ժամ
Առաջին ժամում սխտորը ստամոքսում վերածվում է մարմնի համար սննդի։

2-4 ժամ
Սխտորն օգնում է օրգանիզմին պայքարել ազատ ռադիկալների դեմ և օրգանիզմում գոյություն ունեցող քաղցկեղածին բջիջների դեմ։

4-6 ժամ
Նյութափոխանակությունը սկսում է տեսնել սխտորի օգտակարությունը և ակտիվացնում ավելորդ հեղուկի վերացման պրոցեդուրան և այրում կուտակված ճարպը։

6-7 ժամ
Սխտորի հակաբակտերիալ միջոցները սկսում են իրենց պրոցեսն օրգանիզմում։

8-10 ժամ
Այս ընթացքում սնուցող նյութերն արդեն կարևոր դեր են խաղում բջջային մակարդակում, և սխտորը պաշտպանում է ձեր մարմինը օքսիդացումից։

10-24 ժամ
Առաջին ժամից հետո սխտորը ձեր մարմնի հետ սկսում է խորը մաքրման պրոցես, այդ թվում՝ նաև հետևյալ պրոցեսները։

  • Օգնում է կարգավորել խոլեստերինի մակարդակը։
  • Մաքրում է զարկերակները և պաշտպանում օրգանիզմը սրտանոթային հիվանդություններից։
  • Նվազեցնում է արյան ճնշման մակարդակը կամ հակառակը՝ բարձրացնում։
  • Բարձրացնում է օրգանիզմի բնական պաշտպանողական ուժերը և ամրացնում իմունային համակարգը։
  • Սխտորն օգնում է կանխել ծանր մետաղների ներթափանցումը դեպի ձեր օրգանիզմ։
  • Օգնում է բարելավվել ոսկորների ամրությունը։
  • Շնորհիվ իր բարձր սնուցող արժեքների՝ սխտորը օգնում է վերացնել հոգնածությունը։
  • Բարելավվում է սպորտային արդյունքները։
  • Օգնում է ձեզ երկարացնել բջիջների ակտիվությունը։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել