
Բաղադրությունը՝
- 3 ճաշի գդալ ալյուր
- 3 ճաշի գդալ բուսական յուղ
- 1 ճաշի գդալ շաքարավազ
- 1 թեյի գդալ աղ
- 20 գրամ չոր խմորիչ
- 4 բաժակ ալյուր
Պատրաստման եղանակը՝
Ամանի մեջ լցնել 3 ճաշի գդալ ալյուր, 3 ճաշի գդալ բուսական յուղ, 1 ճաշի գդալ շաքարավազ և 1 թեյի գդալ աղ, վրան լցնել 1 բաժակ եռման ջուր: Խառնել և թողնել՝ սառչի: Ավելացնել 20 գրամ չոր խմորիչ, ավելացնել 1 բաժակ գոլ ջուր: Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը՝ մոտավորապես 4 բաժակ, խմոր հունցել:
Խմորը դնել տաք տեղ մոտ 10-15 րոպե: Այնուհետև անմիջապես կարող եք սկսել կարկանդակներ պատրաստել: Այս քանակությունից ստացվում է մոտ 40-45 հատ ոչ մեծ կարկանդակ:
Միջուկն ընտրեք ըստ ցանկության, կարող եք դնել շոգեխաշած կաղամբ ձվի հետ կամ պարզապես կարտոֆիլ:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել