Բաղադրիչներ
- Շերտերի համար՝
- շաքարավազ - 350 գր
- ալյուր - 350 գր
- սոդա - 1 թ/գդ
- փխրեցուցիչ - 1 +1/2 թ/գդ
- ձու - 2 հատ
- կաթ - 250 գր
- բուսայուղ - 125 գր
- սուրճ լուծվող - 20 գր
- ջուր - 150 մլ
- Սրճային կրեմի համար՝
- կարագ - 220 գր
- շաքարի փոշի - 370գր
- սուրճ լուծվող - 3 ճ/գդ
Պատրաստման եղանակ
- Շաքարավազը, ալյուրը, սոդան, փխրեցուցիչը, ձվերը, կաթն ու բուսայուղը լցնում ենք կաթսայի մեջ և խառնում: Վերջում լցնում ենք 150 մլ ջրով եփած գոլ սուրճը:
- Խմորը խառնում ենք այնքան, մինչև դառնա համասեռ: 16-18 սմ տրամագծով ձևամանի մեջ յուղաթուղթ ենք փռում և խմորը հավասարաչափ լցնում երեք ձևամանների մեջ (խմորը պետք չէ լցնել 2 սմ-ից ավելի հաստությամբ):
- Թխում ենք 160 աստիճանում՝ ջեռոցը տաքացնելով վերևից ու ներքևից: Թխված շերտերը ձևամանից դեռ տաք վիճակում հանում ենք, փաթաթում թաղանթի մեջ և պահում սառնարանում:
- Պատրաստում ենք կրեմը: Երեք ճաշի գդալ թունդ սուրճ ենք եփում:
- Փափկած կարագն ու շաքարի փոշին հարում ենք և սուրճն աստիճանաբար լցնում կրեմի մեջ:
- Շերտերը հանում ենք և յուրաքանչյուրի վրա կրեմ քսում:
- Դնում ենք իրար վրա և տորթը հավաքում: Կրեմի նշված քանակությունը պետք է բավականացնի 16-18սմ-անոց տորթի համար, ուստի կարող ենք կրեմը բավական առատ քսել:
- Տորթի երեսին ու կողքերին նույնպես կրեմ ենք քսում և զարդարում սև սուրճով:
- Ահա և վերջ:
Ամանորին կարող ենք պատրաստել նաև շատ համեղ սրճային տորթ
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%BD%D6%80%D5%B3%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%BF%D5%B8%D6%80%D5%A9/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել