10:16 , 16 դեկտեմբեր, 2017
Պատրաստման եղանակ
- Շաքարավազը, ալյուրը, սոդան, փխրեցուցիչը, ձվերը, կաթն ու բուսայուղը լցնում ենք կաթսայի մեջ և խառնում: Վերջում լցնում ենք 150 մլ ջրով եփած գոլ սուրճը:
- Խմորը խառնում ենք այնքան, մինչև դառնա համասեռ: 16-18 սմ տրամագծով ձևամանի մեջ յուղաթուղթ ենք փռում և խմորը հավասարաչափ լցնում երեք ձևամանների մեջ (խմորը պետք չէ լցնել 2 սմ-ից ավելի հաստությամբ):
- Թխում ենք 160 աստիճանում՝ ջեռոցը տաքացնելով վերևից ու ներքևից: Թխված շերտերը ձևամանից դեռ տաք վիճակում հանում ենք, փաթաթում թաղանթի մեջ և պահում սառնարանում:
- Պատրաստում ենք կրեմը: Երեք ճաշի գդալ թունդ սուրճ ենք եփում:
- Փափկած կարագն ու շաքարի փոշին հարում ենք և սուրճն աստիճանաբար լցնում կրեմի մեջ:
- Շերտերը հանում ենք և յուրաքանչյուրի վրա կրեմ քսում:
- Դնում ենք իրար վրա և տորթը հավաքում: Կրեմի նշված քանակությունը պետք է բավականացնի 16-18սմ-անոց տորթի համար, ուստի կարող ենք կրեմը բավական առատ քսել:
- Տորթի երեսին ու կողքերին նույնպես կրեմ ենք քսում և զարդարում սև սուրճով:
- Ահա և վերջ:
Ամանորին կարող ենք պատրաստել նաև շատ համեղ սրճային տորթ