Բաղադրիչներ, որոնք անհրաժեշտ են ապակե տարայում խորոված պատրաստելու համար՝

  • խոզի միս (սթեյք) - 1 կգ
  • բեկոն - 250 գրամ,
  • կտրտած սոխ - 2-3 հատ,
  • ½ կիտրոնի հյութ,
  • 100 մլ ջուր,
  • աղ,
  • պղպեղ,
  • համեմ,
  • խորովածի համեմունքներ։

Պատրաստման եղանակը`

Լվանալ միսը և կտրտել ոչ այդքան մեծ կտորների։ Ավելացնել աղ, պղպեղ, համեմունքներ և կիտրոնի հյութ։

Սոխը կտրել շրջանաձև և ավելացնել մսին։ Այնուհետև ավելացնել ջուր։ Թողեք՝ մարինացվի 30 րոպե։

Բեկոնը կտրտել հաստ շերտերով։

Դրեք խորովածի շշի վրա միսը, այնուհետև բեկոնը և սոխը։

Ապակե տարայի մեջ դնում ենք մնացած սոխը, ամեն տարայում դնում ենք 4-5 «շամփուր»։

Փակում ենք տարան փայլաթիթեղով։

Կարևոր է, որ ապակե տարան չոր լինի դրսից։

Դնում ենք չտաքացրած ջեռոցի մեջ (որպեսզի տարան չպայթի) և միացնում 180-200 С, 60-80 րոպե։

Ջեռոցը անջատում ենք, որպեսզի սառչի՝ խորովածով լի ապակե տարան թողնելով ջեռոցի մեջ։ Զգուշորեն բացում ենք ջեռոցը, որպեսզի ջերմաստիճանների տարբերությունից ապակե տարան չպայթի։

Հանում ենք համեղ խորովածը։

Վերջ։ Բարի ախորժակ։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել