Պատրաստման եղանակը
- Լոլիկ - 3 կգ
- Խնձոր - 0.5 կգ
- Սոխ - 0.25 կգ
Բոլոր բաղադրիչները կտրտում ենք և եփում, մինչև սոխը փափկի: Այնուհետև բլենդերի միջոցով ստանում ենք միատարր զանգված:
Զանգվածը լցնում ենք կաթսայի մեջ և դնում կրակին՝ եփելով մոտ 1 ժամ, մինչև կստանա ցանկալի թանձրություն:
Վերջում ավելացնում ենք 1,5 ճ/գ աղ, 1,5 բաժակ շաքարավազ և անընդհատ խառնում, որ տակը չկպչի: Ավելացնում ենք աղացած կարմիր և սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի, 50գր խնձորի քացախ և վերցնում կրակի վրայից: Լցնում ենք ապակե տարաների մեջ և պահածոյացնում:
Կարելի է ավելացնել նաև սխտոր և տարբեր տեսակի աղացած պղպեղների խառնուրդ՝ ըստ ճաշակի:
Այս դեպքում ազատ կարող եք երևակայել, հաստատ չի խանգարի:
Բարի ախորժակ:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել