Բաղադրիչները՝
- Խոզի կողեր՝ 500 գ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Չիլի պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- Սխտորի փոշի՝ ըստ ճաշակի
- Բուրավետ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- Թարխուն՝ ըստ ճաշակի
- Ռեհան՝ ըստ ճաշակի
- Կետչուպ՝ 120 մլ
- Կարմիր գինու քացախ՝ 1 ճ/գ
- Դարչնագույն շաքարավազ՝ 1 ճ/գ
Պատրաստումը՝
1. Կողերը լվացեք և չորացրեք, հանեք թաղանթը և ոչ պետքական ճարպը:
2. Համեմունքները խառնեք տարայի մեջ, լավ քսեք մսի վրա: Կողերը պետք է ամբողջովին ծածկվեն համեմունքներով:
3. Փաթաթեք փայլաթիթեղի երկու շերտով և առավելագույնս հերմետիկորեն փակեք. հյութը չպետք է արտահոսի: Եփեք ջեռոցում 180 աստիճանով 2 ժամ:
4. Վերջից 1 րոպե առաջ բարբեքյու սոուս պատրաստեք․ խառնեք կետչուպը, քացախը և շաքարավազը:
5. Կողերը հանեք, փայլաթիթեղը բացեք, սուոսը քսեք մի կողմից: 5 րոպե եփեք գրիլի ռեժիմով:
6. Նորից հանեք, շրջեք և մյուս կողմին քսեք սոուս: Եփեք ևս 5 րոպե:
Պատրաստի կողերն ավելի լավ է խորոված կարտոֆիլով մատուցել, կարող եք նաև գարնիրի հետ համադրել:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել