Բաղադրիչները՝

  • Խոզի կողեր՝ 500 գ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Չիլի պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
  • Սխտորի փոշի՝ ըստ ճաշակի
  • Բուրավետ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
  • Թարխուն՝ ըստ ճաշակի
  • Ռեհան՝ ըստ ճաշակի
  • Կետչուպ՝ 120 մլ
  • Կարմիր գինու քացախ՝ 1 ճ/գ
  • Դարչնագույն շաքարավազ՝ 1 ճ/գ

Պատրաստումը՝


1. Կողերը լվացեք և չորացրեք, հանեք թաղանթը և ոչ պետքական ճարպը:

2. Համեմունքները խառնեք տարայի մեջ, լավ քսեք մսի վրա: Կողերը պետք է ամբողջովին ծածկվեն համեմունքներով:

3. Փաթաթեք փայլաթիթեղի երկու շերտով և առավելագույնս հերմետիկորեն փակեք. հյութը չպետք է արտահոսի: Եփեք ջեռոցում 180 աստիճանով 2 ժամ:

4. Վերջից 1 րոպե առաջ բարբեքյու սոուս պատրաստեք․ խառնեք կետչուպը, քացախը և շաքարավազը:

5. Կողերը հանեք, փայլաթիթեղը բացեք, սուոսը քսեք մի կողմից: 5 րոպե եփեք գրիլի ռեժիմով:

6. Նորից հանեք, շրջեք և մյուս կողմին քսեք սոուս: Եփեք ևս 5 րոպե:

Պատրաստի կողերն ավելի լավ է խորոված կարտոֆիլով մատուցել, կարող եք նաև գարնիրի հետ համադրել:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել