Աշխարհում շատ քիչ մարդ կգտնվի, որ չի սիրում ձմերուկ։ Սակայն ճիշտ և համեղ ձմերուկ ընտրելն այդքան էլ դյուրին գործ չէ։ Ներկայացնում ենք Ձեզ գաղտնիքներ, թե ինչպես ընտրել ամենաքաղցր ձմերուկը։

1. Լանջ

Լանջ է կոչվում ձմերուկի կեղևի վրայի սպիտակ մասը։ Պտուղի այս մասը դիպած է հողին և համարվում է նրա ամենաքաղցր մասը։ Որքան դեղնավուն է այդ բիծը, այնքան քաղցր է ձմերուկը։

2. «Սարդոստայն»

«Սարդոստայնը» հայտնվում է այն ժամանակ, երբ մեղուները փոշոտում են ձմերուկի ծաղիկը։ Որքան շատ գծեր կան «սարդոստայնում», այնքան քաղցր է ձմերուկը։

Շարունակությունն՝ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել