Ծիրանաչիրը շատ համեղ է, օգտակար և առողջարար։ Այն պարունակում է կալցիում, կալիում, ֆոսֆոր, վիտամին A, C, երկաթ։ Ծիրանի մեջ առկա մագնեզիումը նվազեցնում է սթրեսը և կարգավորում է մարսողությունը։ Վիտամին B-ն, մյուս կողմից, ամրացնում է նյարդերը։
Այս պտուղը հիասքանչ է այն մարդկանց համար, ովքեր ունեն բարձր խոլեստերին։ Ծիրանաչիրն ուտելիս պետք է շատ ծամել՝ այդպիսով խթանելով մարսողությունը։ Այն պաշտպանում է սիրտը և մաքրում է արյունը։
Ծիրանաչիրը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, որը շատ կարևոր է ոսկորների բնական գործունեության համար։
Ներկայացնում ենք ծիրանաչրով պատրաստվող մի բաղադրատոմս, որը պայքարում է նաև քաղցկեղի դեմ։
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ։Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2017/07/27/apricot/639445
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել